Wat anderen over mij zeggen:

Tamara hielp me zoveel mogelijk zelf te doen door het niet zomaar over te nemen, maar me het gevoel te geven dat ik het mocht vragen als het echt niet lukte. Ze was mijn kracht toen ik deze zelf echt even niet had. En gaf me vertrouwen in de toekomst.. Doorgaan tot het góed is! Simone Arts

Ik heb een aantal jaren nauw samengewerkt. We hebben samen (met een team) een nieuwe woonlocatie opgezet binnen beschermd wonen. Hierin hebben we samen op een fijne manier opgetrokken met zicht op en respect voor elkaars kwaliteiten. Met als resultaat dat er een goed team en een goed lopende locatie ontstond. Waar bewoners konden wonen, werden betrokken en gezien. En gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen.
Het fijne aan samenwerken met Tamara was dat er altijd ruimte was voor brainstormen, gebruik maken van elkaars kwaliteiten, en veel humor.  Tamara heeft de kwaliteit om zakelijk inzicht te koppelen aan menselijkheid, te zien wat de cliënt, en de medewerker nodig heeft. Altijd open te staan voor de samenwerking maar ook te staan voor dat wat zij belangrijk vindt.

Linda Kamphuis

In de jaren dat Tamara mijn persoonlijk begeleidster was stond zij niet voor of achter mij, maar naast mij. Ik ben als cliënt zeker niet de makkelijkste geweest. In mijn tijd als cliënt zat het qua begeleiding niet mee en vielen er een hoop mensen uit of af en mijn motivatie, geduld en psychische kwetsbaarheden leden hieronder. Ik zocht naar regelmaat, geduld en vastigheid en dat heeft zij mij gegeven. In mijn begeleidingsplan gaf zij mij handvaten, dacht, zocht en keek met mij naar oplossingen en vooral naar wat ik zelf kon doen. Tamara had het geduld om mij te leren kennen, mijn zwakte en sterkte te ontcijferen en mij een open hand toe te reiken.
Zij nam mij mee de wereld binnen van de Geestelijke Gezondheidszorg. Omdat zij zag dat mijn ervaringen en kwaliteiten waardevol konden zijn om anderen te helpen op hun weg naar herstel.
Zo ontstond voor mij een doel naar een nieuwe invulling van mijn leven.
Dit gebeurt natuurlijk niet bij iedereen maar Tamara bezit kwaliteiten die ervoor gezorgd hebben dat ik één van haar cliënten ben geweest die zijn begeleiding met succes heeft afgerond.

Tamara, ik hoop dat jouw naam in jouw werk net zo groot wordt als jouw hart, want dat heb je!!

Ervaringsagoog BPW

Tamara was jaren lang mijn directe collega.
Ik heb Tamara leren kennen als een iemand die heel sterk is in het overzien van alle nieuwe projecten en problemen die daarbij komen kijken. Ze is goed in het samenwerken met andere diciplines waarbij ze discussie niet schuwt. Hierin zal de client in alle tijden centraal staan.

Jose

In mijn leven viel ik vaak buiten het pulletje. Omgekeerd wist ik in het begin ook niet goed raad met Tamara’s buiten-de-lijntjes-kleuren-manier van begeleiden, die afweek van de ‘objectieve’ maar-wat-zegt-dat-dan-over-Jou-terugkoppeling die ik gewend was. Mijn argwaan voor onkunde bleek overigens onterecht. Er zijn maar een paar begeleiders die ik echt goed vind en daar is Tamara er een van. 
Begeleiding heeft an sich iets kunstmatigs, waardoor het ingewikkeld kan zijn om bij de kern te komen. Je neemt als client een oude, dysfunctionele rol aan—een vernauwde of opgeblazen versie van jezelf—wat nu net de oorzaak van het probleem of de hulpvraag is! Bij Tamara voelde ik me kennelijk genoeg op m’n gemak om—vaker dan ik gewend was in elk geval—uit die kunstmatige client-begeleider rolverdeling te stappen: om gewoon te zijn… of juist om uit de bocht te vliegen, cognitief, emotioneel, spiritueel. Dan is het trouwens ook niet verkeerd wanneer iemand kan volgen of meevoelen wat je probeert te zeggen, wat een stap verder gaat dan alleen een luisterend oor bieden. Hiermee bedoel ik dat ik vind dat Tamara niet alleen iemand is die een integrale visie heeft, maar dat ze die ook probeert uit te oefenen.
Een bonus vond ik enkele intuïtieve uitschieters; inzichten, of opmerkingen waarvan ik soms dacht: “Huh? Wat zeg je nou??”, die desalniettemin achteraf een schot in de roos bleken te zijn. Om dit Crazy Wisdom te noemen gaat misschien wat ver, maar het overkomt me niet vaak dat iemand me verrast met een alternatief gedachtespoor dat ik zelf totaal over het hoofd heb gezien.
Alles bij elkaar vond ik de begeleiding zeer waardevol. Ik ben blij dat ik je heb leren kennen Tamara. Je ondersteuning om op de communicatieve zeephelling van emotioneel onvermogen richting autonomie omhoog te lopen, is en blijft voor mij van grote betekenis.

Hartelijke groet,

Professor Walter G. Peeremans