Ik ben Tamara van Alphen de Bie, teamcoördinator, begeleidingsdeskundige, projectmanager en zorgadviseur. Ik ben 37 jaar, getrouwd en trotse moeder van onze zoon. Tevens zijn wij duurzaam mantelzorger voor een familielid.
Sinds de zomer van 2019 wonen wij in Friesland. Het is altijd onze wens geweest om op het platteland te wonen. Ik houd van de rust, de natuur en de dieren om mij heen.
Vanaf mijn 15de werk ik in de zorg. Ik begon in de thuiszorg. Tijdens de SPW opleiding werkte ik in de gesloten VGZ op o.a. gesloten afdeling voor TBS clienten. Als stage werkte ik met uithuisgeplaatste kinderen en jongeren. Daarna heb ik jaren met uiteenlopende problematiek in de VGZ gewerkt waaronder verschillende vormen van autisme. Op mijn 23ste starte ik een HBO opleiding project management voor sociale, maatschappelijke en economische ontwikkeling in plattelandsgebieden. Met een minor sociale wetenschappen aan de universiteit. Tegelijk werkte ik op een gesloten intensieve en beveiligde crisis opvang voor verwarde personen, slachtoffers van loverboys en ernstig complexe en ontregelde VGZ clienten. Na mijn afstuderen, starte ik als coordinerend begeleider van een grote woonvoorziening in de psychiatrie en werd ik SRH gecertificeerd. Hiermee heb ik jarenlang methodiesch herstel- en krachtgericht gewerkt en gaf ik elke week groepscoaching aan het team. Ik werd voorzitter van de ondernemingsraad tijdens reorganisaties en voortraject naar zelfsturing. Na 8 jaar op een locatie stapte ik over op een ambulant team. Daar werkte ik aan herstel van verzuim, werkdruk, kwaliteit van zorg en het team op de kaart zetten. Eind 2020 ben ik gestart als ondernemer en eind 2021 heb ik mijn vaste baan opgezegd. Inmiddels had ik in 2019, 2020 en 2021 ervaring door uiteenlopende projecten opgedaan, zoals het opzetten van een flexpool, wetswijziging WLZ en verbetering op het gebiedt van kwaliteit.
In 2022 zal ik mij, bezighouden met de transitie herstelondersteunende zorg, cliënt regie en teamcoaching naast individuele ambulante begeleiding.
Ik heb tijdens mijn loopbaan zeer uiteenlopende en heftige ervaringen op gedaan waar ik inmiddels een boek over zou kunnen schrijven. Naast alle overkoepelende projecten ben ik altijd persoonlijk blijven begeleiden. Hierdoor ben ik breed georiënteerd, gespecialiseerd in problemen oplossen, in crisismanagement en vrijwel alle problemen die een mens in het leven tegenkomt en een belemmering vormen voor het zelfstandig functioneren. Daarbij ben ik mij bewust van de omgeving van de hulpvrager, de regio, cultuur, subcultuur en de actuele maatschappelijke problematiek, de wettelijke kaders, voortdurend veranderend beleid, criteria en regelgeving.
Door zowel mijn opleidingen en functioneren in verschillende organisaties en organisatieniveaus, kan ik uiteenlopende belangen met elkaar verenigen en een vertaalslag maken tussen verschillende lagen in de zorg: Op politiek, financieel & maatschappelijk niveau, organisatie & beleidsniveau, medewerkersniveau en hulpvragersniveau. Daarbij formuleer ik altijd eerst het gezamelijk belang. Dit maakt dat ik kan adviseren bij crisissituaties, teamproblemen en reorganisaties. En als het nodig is kan ik, desgewenst op een respectvolle en coachende manier, de regie overnemen.
Wil je nog meer over mij weten? Klik dan op onderstaande link.
https://www.kwintesmagazine.nl/7011/column-virtuele-mensen-op-je-stoep